Sodalı börek, pratik yapımı ve muhteşem tadıyla öne çıkıyor. Bu tarif ile kahvaltı ve çay saatlerinize farklı bir dokunuş katabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı!

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katmak istiyorsanız, sodalı börek tam size göre. Çıtır çıtır dış yapısıyla göz dolduran bu börek, hazırlaması kolay ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz izler bırakacak.

Çay saatlerinize ve kahvaltılarınıza renk katacak sodalı börek tarifi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Herkesin beğenisini toplayacak bu tarifi evinizde kolayca yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı börek tarifi, çıtır çıtır lezzeti ve kolay yapımıyla sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Bu tarif, lor peyniri ve maydanozun harika uyumu ile herkesin favorisi olmaya aday. Deneyin, sevdiklerinizle paylaşın ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi