Bayramların vazgeçilmezi baklavayı, evde pratik bir şekilde hazırlamak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Kurban Bayramı'nda misafirlerinize sunabileceğiniz bu nefis baklava tarifi ile sofralarınızı taçlandırın.

Kurban Bayramı'nda misafirlerinizi ağırlarken lezzetli ve pratik bir tatlı yapmak isterseniz, bu baklava tarifi tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğeneceği bu tarifle bayramda fark yaratın.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle bayram sofralarınızı süsleyecek pratik bir baklava tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte Kurban Bayramı için en pratik baklava tarifimiz.

Malzemeler

1 paket hazır baklavalık yufka
250 gram tereyağı
2 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tarif

Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi

Bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hazır baklavalık yufkaları kullanacağınız tepsinin boyutuna göre kesin. Tereyağını eritip ılımaya bırakın.
Tepsiyi yağlayın ve bir kat yufka serin. Her katın arasına tereyağı sürerek, yufkaların yarısını bu şekilde dizin. Orta katmana geldiğinizde dövülmüş ceviz içini eşit şekilde serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek dizmeye devam edin.
Baklavayı istediğiniz şekillerde dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. Baklava şerbeti çekene kadar dinlendirin.

Kurban Bayramı için hazırladığınız bu pratik baklava tarifi ile hem kolayca hem de lezzetli bir tatlı yapabilirsiniz. Misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak bu tarif ile bayram sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi