Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız, ev yapımı trileçe tarifi ile tanışın! Karamel ve sütlerin mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tatlı, herkesin favorisi olacak. İşte detaylı trileçe tarifi.

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Trileçe, yumuşacık yapısı ve lezzetli karamel sosu ile herkesin sevdiği bir tatlı. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım trileçe yapımı.

Lezzetli bir tatlı arıyorsanız, trileçe tam size göre! Üç farklı süt ve karamel sos ile hazırlanan bu tatlı, hem pratik hem de çok lezzetli. İşte detaylı trileçe tarifi.

Trileçe tarifi: Trileçe nasıl yapılır?

MALZEMELER

5 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Karameli:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
1 çay bardağı şeker

Şerbeti:

1 bardak keçi sütü
1 bardak manda sütü
2 bardak inek sütü
1 bardak şeker

TARİF

Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına harcı dökün.
Sıcak fırında önce 170 derecede 10 dakika pişirin.
Daha sonra 150 derecede 20 dakika daha pişirin.
Pişince soğumaya bırakın ve kürdanla delikler açın.
Şerbeti için şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir sos tenceresinde şekeri kontrol ederek eritin.
Üzerine yağ ekleyin ve fokurdayınca kremayı da ekleyin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Keki süt ile ıslatın.
Krem şantiyi süt ile karıştırın ve soğutun.
Kekin üzerine ince olacak şekilde yayın.
Karameli üzerine yayın.
Dilimleyip servis edin.

Trileçe tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!