Şeflerin lezzetli sırrı: Pamuk gibi Ciğer Kavurma nasıl yapılır? Şeflerin lezzetli sırrı: Pamuk gibi Ciğer Kavurma nasıl yapılır?

Süt yerine su kullanarak hazırlayacağınız bu kek tarifinde kabarmanın durmayacağına şahit olacaksınız! Evde süt olmadığında bile kek yapmanın mümkün olduğunu ve suyla yapılan bu tarifin nasıl enfes bir sonuç verdiğini keşfedin. Üstelik bu kekin kabarması durmayacak ve komşularınız bile tarifini soracak!

Kabına Sığmayan Kek İçin Gerekli Malzemeler:

5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı sıcak su (kaynar olmamalı)
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin)

Kabına Sığmayan Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker, sıvı yağ ve suyu karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
Karışımın içine limon suyu ve kabuğunu da ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin, ardından kontrollü şekilde unu ilave edin.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayın. İsteğe bağlı olarak susam ekleyebilirsiniz.
Kekinizi, fansız programda önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Püf Noktası:

Kabartma tozunu ve unu elekten geçirmek, kekinizin daha çok kabarmasını sağlar ve puf puf olmasına yardımcı olur.
Afiyet olsun!