Geleneksel bir lezzet olan kavala kurabiyesi, badem ve tereyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan nefis bir tatlıdır. Pratik yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak bu tarif için işte detaylar. İşte adım adım kavala kurabiyesi yapımı.

Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız, kavala kurabiyesi tarifi tam size göre! Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu kurabiye ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte detaylı kavala kurabiyesi tarifi.

Kavala kurabiyesi, badem ve pudra şekerinin mükemmel birleşimi ile hazırlanan, her lokmasında lezzeti hissettiren bir kurabiyedir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte adım adım kavala kurabiyesi tarifi.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Kavala kurabiyesi tarifi: Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 bardak çiğ badem
4 bardak un
250 gram tereyağı
1 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

TARİF

Çiğ bademi rondoda çekin.
Biraz ayırdıktan sonra geri kalanı un hâline gelene dek çekmeye devam edin.
Bir bardak un ve bademleri tavada kavurun.
Ocağı kapatın ve soğuyunca diğer malzemeleri de ekleyin ve yoğurun.
2 yağlı kağıt arasına hamuru koyun ve merdane ile açın.
Bir kurabiye kalıbı ile hamurları şekillendirip fırın tepsisine dizin.
170 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri pudra şekerine bulayın ve servis edin.

Kavala kurabiyesi tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!