Kahvaltı sofralarınıza lezzet katmak ister misiniz? Evde yapabileceğiniz yumuşacık açma tarifi ile hem kolay hem de lezzetli bir alternatif sunuyoruz. İşte tüm detaylarıyla açma tarifi.

Açma yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve evde lezzetli açmalar hazırlamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Puf puf yumuşacık açmalar yapmanın en kolay yolunu keşfedin. İşte adım adım açma tarifi.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir açma tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif için işte tüm detaylar. İşte ev yapımı açma tarifi.

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Açma tarifi: Açma nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
5 bardak un

TARİF

Şekeri, sütü, mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Yumurtaların beyazlarını ekleyin.
Yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
Unu yavaşça ekleyerek yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalanması için kenarda bekletin.
Hamurdan ceviz boyutlarında parçalar kopartın ve elinizle şekil verin.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 180 derece yarım saat pişirin.

Ev yapımı açma tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!