Çıtır çıtır bir doku ve bol peynirli harika bir lezzet; ev yapımı tepsi böreği tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Kahvaltıların ve beş çaylarının olmazsa olmazı bu lezzeti evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay. İşte, mutfakta geçireceğiniz keyifli zamanlar için bol peynirli tepsi böreği tarifimiz.

Misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir kahvaltılık veya atıştırmalık arıyorsanız, tepsi böreği ideal bir seçim! Bu rehberimiz, adım adım lezzetli ve çıtır tepsi böreğini nasıl yapacağınızı anlatıyor. Öyleyse, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun!

Kendi evinizde pastane lezzetinde tepsi böreği yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu tarif, kahvaltı ve çay saatleriniz için mükemmel bir alternatif sunuyor. Bol peynir ve çıtır yufkanın buluştuğu bu tarifle, evinizde unutulmaz lezzetler yaratın.

Tepsi Böreği İçin Malzemeler

5 adet yufka
200 gr lor peyniri
200 gr beyaz peynir
maydanoz

Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi

Sosu için:

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta

Üzeri için:

1 şişe maden suyu
60 gr tereyağı

Tepsi Böreği Tarifi

Önce sosunu hazırlıyoruz bunun için zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta kıvam alana kadar çırpın.
Ardından böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Maydanozunuzu incecik kıyın. Ardından beyaz peyniri ve lor peynirini üzerine ilave edip karıştırın.
Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın ve yufkanızdan birini tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın sosunuzu bir fırça yardımıyla üzerine sürün
Üzerine ikinci kat yufkayı serin ve büzüştürün tepsiye sığdırın ve yufkanızın üzerine sosunuzu sürün.
İlk yufkadan kenarda kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp üzerine sos gezdirin.
Şimdi peynirli iç harcınızı tepsiye eşit olarak dağıtın.
Ardından iç harcınızın üzerine 3.yufkanızı üzerine serin ve üzerini soslayın.
Şimdi geri kalan iki yufkanızı aynı şekilde serin ve fırça yardımıyla üzerini soslayın.
Son olarak kalan sosunuzu en üstteki yufka üzerine sürün.
çıtır olmasını sağlamak için 1 şişe maden suyunu böreğin üzerinde gezdirin. Böreği dilimlere ayırıp tereyağı parçalarını eşit olarak üzerine dağıtın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis ediniz.

Bu pratik ve lezzetli tepsi böreği tarifiyle, kahvaltı ve çay saatleriniz daha keyifli bir hale gelecek. Hem kolay hazırlanışı hem de unutulmaz tadıyla, bu börek tarifi, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin, beğenin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi