Fındık ve pudra şekeri ile zenginleştirilmiş kaşık helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Bu kolay tarif ile evde kendi helvanızı yapabilir, sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip olan kaşık helvası, her yudumda size Anadolu'nun sıcaklığını hissettirecek. Bu basit ve lezzetli tarif ile misafirlerinizi şımartmaya hazır olun.

Evde kaşık helvası yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? İşte, adım adım kaşık helvası yapımı! Bu tarif ile helva yapmak hem çok kolay hem de son derece lezzetli.

KAŞIK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

TARİF

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

Artık evde kaşık helvası yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu biliyorsunuz. Bu geleneksel ve lezzetli tatlıyı kendi mutfağınızda deneyerek, tüm sevdiklerinize sunabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu helva tarifi ile sofralarınızı şenlendirecek, herkesin beğenisini toplayacaksınız. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi