Klasik börek tariflerinden sıkıldınız mı? Milföy hamuru, pastırma ve kaşarın eşsiz uyumuyla hazırlanan bu börek tarifi, hem çok pratik hem de inanılmaz lezzetli!

Evde basit ve hızlı bir şekilde harika börekler yapmak ister misiniz? İşte size adım adım milföyden çıtır çıtır börek yapmanın püf noktaları!

Lezzetli bir börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Milföy hamuru kullanarak, pastırmalı ve kaşarlı, ağızda eriyen mükemmel bir börek hazırlayabilirsiniz.

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Malzemeler

1/2 adet kapya biber (isteğe bağlı)
1/2 adet sarı biber / yeşil biber
2 adet yeşil soğan
6 adet dilim pastırma
2 dilim tulum peyniri
2 dilim kaşar peynir
2 yemek kaşığı labne peynir
8 adet milföy hamuru

Hazırlanışı

Biberleri, yeşil soğanı küçük küçük doğrayın. Tulum peyniri ile kaşar peynirini rendeleyin. Ve son olarak pastırmayı çok küçük olmayacak şekilde uzun dilimleyin.

Tüm bu malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve üzerine 2 kaşık labne peynir (Krem peynir de tercih edebilirsiniz) ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Tüm malzemeler karışınca bir kenarda bekletin.

8 adet milföyü merdane yardımıyla biraz incelmesi için açın. Artı şekline gelecek ve ortasını açık bırakacak şekilde 4 hamuru tepsiye dizin. Daha sonra da her bir köşeye olmak üzere diğer hamurları yerleştirin. Hamurun ortası yuvarlak kalacak şekilde hemen o yuvarlağın etrafına iç karışımı ekleyin. Hamurları köşelerinden tutarak içe sarın.

Üzerine fırça desteğiyle yumurta sürün. Renk katması için de susam, çörek otu ya da haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede 20-25 dakika pişmesi yeterli olacaktır.

Bu tarifle, aniden gelen misafirleri ağırlamak artık çok daha kolay ve lezzetli. Milföyün pratikliği ve pastırma ile kaşarın muhteşem uyumu sayesinde, herkesin bayılacağı börekler yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi