Kardelen Tatlısı ile tanışmaya hazır mısınız? Ege'nin eşsiz lezzetlerinden biri olan bu tatlı, hem yapımı kolay hem de inanılmaz lezzetli. Evde pastane kalitesinde tatlılar hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek. İşte Kardelen Tatlısı tarifinin tüm detayları...

Kardelen Tatlısı tarifi ile çay saatlerinize ve özel günlerinize lezzet katın. Ege'nin sevilen tatlılarından biri olan bu tarif, hem pratik hem de görsel olarak harika. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı ile misafirlerinizi etkileyin. İşte adım adım Kardelen Tatlısı yapımı...

Ege'nin en sevilen tatlılarından biri olan Kardelen Tatlısı, şimdi sizin mutfağınızda! Lezzeti ve görselliği ile sofralarınızı şenlendirecek bu tatlı, pastane kalitesinde tatlılar yapmayı sevenler için ideal. Adım adım tarifimizi takip ederek, evde kolayca Kardelen Tatlısı yapabilirsiniz.

Bu tarifle Kurabiye yapamayan kalmayacak! Her evde olan malzemelerle kıyır kıyır peynirli kurabiye tarifi Bu tarifle Kurabiye yapamayan kalmayacak! Her evde olan malzemelerle kıyır kıyır peynirli kurabiye tarifi

Malzemeler

Kek İçin:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
3/4 su bardağı şeker (140 gr)
1+1/4 su bardağı un (130 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Islatmak İçin:

600 ml süt
1 paket krema

Krema İçin:

1/2 su bardağı nişasta (40 gr)
1/2 su bardağı un (55 gr)
3/4 su bardağı toz şeker (125 gr)
1 litre süt
80 gram beyaz çikolata
1 paket vanilin
1 kutu krema

Arası ve Üstü İçin:

Antep fıstığı (ceviz, yer fıstığı veya fındık da olabilir)
Beyaz çikolata
Hindistan cevizi

Yapılışı

Kek Hazırlığı:

Yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu ve vanilin) ekleyin.
Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (Malzemeleri elerseniz daha kolay olur.)
Karışımı yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.
175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Kürdanla birkaç yerini kontrol edin, temizse tamamdır.)
Kek soğurken, süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.

Krema Hazırlığı:

Un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
Karışımı ocağa alıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.
Beyaz çikolata ve vanilini ekleyin.
Karışımı oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın. Ara ara karıştırarak kabuklanmasını önleyin.
Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.

Tatlının Birleştirilmesi:

Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.
Üzerine beyaz çikolata ve Antep fıstığı serpiştirip diğer keki üzerine koyun.
Üst katı da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın.
Bolca Hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın. En az 3-4 saat dinlendirin, tercihen bir gün dinlendirin.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli Kardelen Tatlısı tarifi ile çay saatlerinizi ve özel günlerinizi tatlandırabilirsiniz. Hem görünümü hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun!