Elinizde sıcacık bir kahveyle Alman mutfağının en sevilen tatlılarından Berliner’i denemeye ne dersiniz? Altın sarısı kızarmış dışı ve yumuşacık dolgusu ile Berliner, lezzetli bir tatlı şöleni sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sevdiklerinize unutulmaz bir tat sunabilirsiniz. İşte Berliner yapmanın incelikleri!

Berliner Malzemeleri:

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

Paranız cebinizde kalsın! Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır? Paranız cebinizde kalsın! Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır?

500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Berliner Yapılışı:

Hamurun Hazırlanması: Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Ardından süt, un, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine aktarın ve 160 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Kremanın Hazırlanması: Hamur pişerken, krema malzemelerini bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Birleştirme: Pişen keki fırından çıkarıp soğutun. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde kekin arasına sürün. Kekin üst kısmını kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin.
Servis: Kek iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!