Soğuyan havalarda içinizi ısıtacak, nefis bir yemek arıyorsanız terbiyeli sulu köfte tam size göre! Limonlu terbiyesiyle klasik sulu köfteye farklı bir lezzet katan bu tarif, hem pratik hem de besleyici. Sevdiklerinize sıcacık bir dokunuş yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

350 gram orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 küçük soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Süslemek için maydanoz

Damak çatlatan lezzet: MasterChef Pırasalı Arnavut Böreği tarifi Damak çatlatan lezzet: MasterChef Pırasalı Arnavut Böreği tarifi

Hazırlanışı:

Köfte Hazırlığı: Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Karışım kıvam aldığında, elinizle küçük parçalar koparıp köfteleri yuvarlayın.
Sebzeleri Hazırlayın: Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile tencerede hafifçe kavurun. Üzerine 1 litre su ekleyip, sebzeleri yumuşayana kadar kaynatın.
Köfteleri Ekleyin: Köfteleri una bulayın ve kaynayan sebzeli suyun içine dikkatlice ekleyin. Köfteleri karıştırmadan pişmeye bırakın.
Terbiyeyi Hazırlayın: Bir kasede limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Kaynayan yemekten bir miktar suyu terbiyeye ekleyerek ılımasını sağlayın. Ardından terbiyeyi tencereye yavaşça dökün ve karıştırın.
Son Dokunuş: Tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyin. Yemeği birkaç dakika daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!