Son dönemlerin sosyal medya fenomeni olan Dubai çikolatası, lezzetiyle herkesin ilgisini çekiyor. Çeşitli kafe ve marketlerde yüksek fiyatlarla sunulan bu özel tatlıyı evde hazırlamak oldukça kolay. Peki, Dubai çikolatası nasıl yapılır? İşte, evde hazırlayabileceğiniz nefis Dubai çikolatası tarifi ve malzemeleri!

Damak çatlatan lezzet: MasterChef Pırasalı Arnavut Böreği tarifi Damak çatlatan lezzet: MasterChef Pırasalı Arnavut Böreği tarifi

Dubai Çikolatası İçin Gerekli Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı kadayıf
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı fıstık içi
250 gram sütlü çikolata

Dubai Çikolatası Nasıl Yapılır?

Kadayıfı Hazırlayın: Tereyağını eritin ve kadayıfı kısık ateşte çıtır çıtır olana kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfı ocaktan alın.
İç Harcı Hazırlayın: Kavrulan kadayıfın üzerine fıstık ezmesi, tahin ve fıstık içini ekleyip iyice karıştırın.
Çikolatayı Eritin: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatanın yarısını kullanacağınız kalıbın altına dökün ve buzdolabında donmaya bırakın.
Fıstıklı Harcı Ekleyin: Çikolata donduktan sonra üzerine hazırladığınız fıstıklı kremayı ekleyin ve kaşık yardımıyla düzeltin.
Kalan Çikolatayı Ekleyin: Kalan erimiş çikolatayı da üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyarak 30 dakika kadar soğutun.
Servis Edin: Çikolatalar donduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Püf Noktaları:

Kadayıfın Çıtır Olması: Kadayıfı düşük ısıda kavurarak çıtır çıtır bir kıvam elde edebilirsiniz.
Çikolatayı Benmari Usulü Eritin: Çikolatanın yanmaması için benmari yöntemi kullanarak dikkatlice eritin.

Sosyal medyada popüler hale gelen bu Dubai çikolatası tarifi, kadayıfın çıtırlığı ve Antep fıstığının lezzetini çikolata ile buluşturuyor. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi deneyerek, misafirlerinize harika bir tatlı sunabilirsiniz.