MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar, zeytinli börek hazırlamak için kıyasıya mücadele etti. Zeytinli börek, eşsiz aroması ve ağızda dağılan kıvamı ile mutfaklarda mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. Peki, zeytinli börek tarifi nedir? İşte en güzel zeytinli börek tarifi ve yapım aşamaları!

Zeytinli Börek İçin Malzemeler

425 g çekirdeksiz salamura yeşil zeytin (Gaziantep, Nizip ve Kilis yöresi)
250 g az yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
5 dal taze soğan
2 bağ maydanoz
75 g kıyılmış ceviz içi
50 g sadeyağ (katı tereyağ)
20 g kırmızı pul biber
5 g karabiber
6 g tuz (isteğe bağlı)

Zeytinli Börek Nasıl Yapılır?

Zeytinlerin Hazırlanması: Salamura yeşil zeytinler çok tuzluysa suda bekletip birkaç kez yıkayarak tuzunu alın. Ardından zeytinleri küçük küçük doğrayın.

MasterChef kaptanlık oyununu kim kazandı? 14 Ekim 2024 mavi ve kırmızı takım kaptanları kim oldu? MasterChef kaptanlık oyununu kim kazandı? 14 Ekim 2024 mavi ve kırmızı takım kaptanları kim oldu?

İç Harcın Hazırlanması: Kıyma, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Ardından sadeyağ ve ince doğranmış soğan eklenir. Soğanlar sote edildikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan kıymanın üzerine doğranmış zeytin, ceviz içi, taze soğan, maydanoz, kırmızı pul biber, karabiber ve isteğe bağlı tuz eklenip karıştırılır.

Hamurun Hazırlanması: Hamur için un, su, tuz ve maya karıştırılarak yoğrulur. Hamur dinlenmeye bırakılır ve ardından küçük yumaklar halinde bölünerek açılır.

Börek Yapımı: Hamur açıldıktan sonra hazırlanan iç harç, hamurun yarısına konur ve diğer yarısı üzerine kapatılarak kenarları sıkıca bastırılır. Börekler, yarımay şeklinde kapatılır ve fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.

Pişirme: Börekler meşe odunu ateşinde veya önceden ısıtılmış fırında 250°C’de yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.