Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kruvasan, artık evde kolayca yapılabilir. Fırınlardan alınan bir lüks olmaktan çıkan bu lezzetli tarifi deneyerek, kahvaltı sofralarınıza şıklık katabilirsiniz. İşte evde hazırlayabileceğiniz nefis kruvasan tarifi ve püf noktaları!

Kruvasan Malzemeleri:

500 gram un
10 gram instant maya
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta sarısı

Kruvasan Yapılışı:

Hamurun Hazırlanması: Un, maya, şeker, tuz ve ılık sütü yoğurma kabına alın. Malzemeleri iyice karıştırın ve pürüzsüz, elastik bir hamur elde edin.
Hamuru Açma: Mayalanmış hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun üzerine margarini üç parçaya bölerek yayın. Kenarları ortada birleştirerek katlayın.
Hamuru Dinlendirme: Katladığınız hamuru streç filmle kaplayarak dolapta 10 dakika dinlendirin. Bu işlemi 2 kez daha tekrarlayın.
Son Şekli Verme: Hamuru son kez yarım cm kalınlığında açın ve 25-30 cm uzunluğunda üçgenler kesin. Geniş kenardan başlayarak üçgen hamurları rulo yaparak sarın.
Pişirme: Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Kruvasan Yapmanın Püf Noktaları:

MasterChef Puf Böreği tarifi! Puf Böreği nasıl yapılır, püf noktaları neler? MasterChef Puf Böreği tarifi! Puf Böreği nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Hamurun pürüzsüz ve elastik olmasına dikkat edin. Hamur, buzdolabında dinlenmelidir.
Hamuru açarken tereyağını ekleyip, buzdolabında sık sık dinlendirmek hamurun daha gözenekli olmasını sağlar.
Malzemelerin taze olması lezzeti artıracaktır.
Alternatif olarak milföy hamuru kullanarak da kruvasan yapabilirsiniz.