Ev yapımı tatlılar arasında en çok sevilenlerden biri olan şekerpare, Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden. Kolay hazırlanışı ve muhteşem lezzetiyle şekerpare, sofralarınızı süslemeye hazır. İşte, adım adım şekerpare yapılışı ve gerekli malzemeler!

Şekerpare Malzemeleri:

125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
2 su bardağına yakın un
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı fındık (üzeri için)

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Şerbeti İçin:

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Şekerpare Yapılışı:

Hamur Hazırlığı: Derin bir karıştırma kabına margarini ve pudra şekerini alın, karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. İrmik, kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Şekil Verme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleyip ortalarına fındık yerleştirin.
Pişirme: Yağladığınız fırın tepsisine tatlıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şerbet Hazırlığı: Tencereye su ve şekeri ekleyin, 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Şerbeti ılımaya bırakın.
Şerbetleme: Fırından çıkardığınız şekerpareleri 2 dakika bekletin, ardından ılık şerbeti tatlıların üzerine kepçe yardımıyla dökün. Şerbetin tatlıya iyice nüfuz etmesi için bir süre bekletin.
Afiyet olsun!