Paranız cebinizde kalsın! Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır? Paranız cebinizde kalsın! Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır?

Görüntüsü ve lezzetiyle çay saatlerinizin favorisi olacak köstebek pastayı hazırlamak, düşündüğünüzden çok daha kolay. Yumuşacık keki ve içindeki lezzetli kremasıyla göze ve damağa hitap eden bu tatlıyı, pratik bir şekilde evde yapabilirsiniz. İşte adım adım köstebek pasta tarifi!

Köstebek Pasta Malzemeleri:

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 çay bardağı süt
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:

3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
3 adet muz

Fırın Kalıbını Yağlamak İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

Köstebek Pasta Yapılışı:
Kek Hazırlığı: Yumurta ve toz şekeri mikserle pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından ayçiçek yağı, süt, kakao, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.
Keki Pişirin: Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
Krema Hazırlığı: Kreması için süt, buğday nişastası, un, toz şeker ve toz krem şantiyi bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar, yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Kekin Hazırlanması: Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra, kenarlarından birkaç santimetre pay bırakarak orta kısmını kaşıkla çıkarın. Bu keki ufalayıp daha sonra kullanmak üzere bir kenara alın.
Muzları Yerleştirin: Doğradığınız muzları oyduğunuz kekin ortasına yerleştirin. Soğuyan kremayı pastanın üzerine yayıp orta kısmını kapatın.
Son Dokunuş: Kekten çıkardığınız parçaları ufalayarak pastanın üzerine serpin. Pastayı buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!