Tatlı krizlerinize hızlıca çözüm sunacak, çikolatanın yoğun aroması ve yumuşacık kıvamıyla damakları şenlendirecek bir tarif: Supangle! Pratik yapımı ve nefis lezzetiyle, misafirlerinizin favorisi olmaya aday bu tatlıyı, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, adım adım supangle tarifi!

Supangle Malzemeleri:

MasterChef Fincan Böreği tarifi: Nefis Fincan Böreği nasıl yapılır? MasterChef Fincan Böreği tarifi: Nefis Fincan Böreği nasıl yapılır?

5 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
100 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı

Supangle Yapılışı:

Karışımı Hazırlayın: Soğuk sütü derin bir tencereye alın. Un, kakao ve toz şekeri ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın.
Pişirme: Karışımı kısık ateşte pişirin ve toz şekerin tamamen erimesini sağlayın. Karışım hafif kabarmaya başlayınca bitter çikolatayı ekleyin. Çikolatanın tatlının sıcaklığında erimesine izin verin.
Son Dokunuş: Tereyağını ekleyip tatlıyı ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blender veya mikserle karıştırın.
Servis: Supangleyi servis kaselerine paylaştırın. İsterseniz kaselerin tabanına sütle ıslatılmış kek parçaları yerleştirebilirsiniz. Tatlılar oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabına koyarak soğutun.
Süsleme: Servis öncesi, damla çikolata veya dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Afiyet olsun!