Çay saatlerinizi unutulmaz kılacak dereotlu poğaça tarifi ile tanışın! Dereotu ve beyaz peynirin mükemmel uyumunu, pratik bir tarifle sunuyoruz. Sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem lezzetli hem de doyurucu. İşte, adım adım dereotlu poğaça yapımı...

Dereotlu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, dereotu ve beyaz peynirin uyumuyla çay saatlerinizi şenlendirecek. Sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, ailenizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. İşte, dereotlu poğaça tarifinin ayrıntıları...

Dereotlu poğaça, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı renklendirecek mükemmel bir atıştırmalıktır. Dereotu ve beyaz peynirin eşsiz uyumu ile hazırlanan bu poğaçalar, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın. İşte, adım adım dereotlu poğaça yapımı...

Malzemeler

Hamur İçin:

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
3,5 - 4 su bardağı un

İç Harç İçin:

150 gr beyaz peynir

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Uygun bir yoğurma kabına yarım paket margarin veya tereyağı, 2 adet yumurta (birisinin sarısını üzeri için ayırın), yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5-4 su bardağı unu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
İnce kıyılmış dereotunu hamura ekleyin ve hamuru tekrar yoğurarak güzelce toparlayın.

İç Harcın Hazırlanması:

Beyaz peyniri çatalla iyice ezin.

Poğaçaların Şekillendirilmesi:

Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle genişletin.
Genişlettiğiniz hamurun ortasına iç harçtan koyun ve uç kısımlarından katlayarak poğaçaya istediğiniz şekli verin.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Poğaçaların Pişirilmesi:

Poğaçaları, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürün.
Son olarak, susam ve çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece alt-üst fansız ayarda 30 dakika pişirin.

Servis:

Fırından çıkan poğaçaları biraz dinlendirin ve ardından servis edin.

Bu dereotlu poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi renklendirebilir, sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Hem pratik hem de enfes olan bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun!