Lokantalarda sunulan o nefis orman kebabını evde de yapmak artık mümkün! Lezzet sırrı et suyu eklemekten geçen bu tarifle, hem doyurucu hem de müthiş lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım lokanta ustalarının sırlarıyla orman kebabı yapımı.

Lokanta Ustalarının Sırrıyla Mükemmel Orman Kebabı Tarifi! Evinizde Lokanta Lezzeti

Orman kebabı, lokantalarda en çok tercih edilen yemeklerden biridir. Ancak evde de lokanta kalitesinde orman kebabı yapmanız mümkün. Lokanta ustalarının sırrını kullanarak, orman kebabınızı çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, orman kebabı tarifinin detayları ve pişirirken bilmeniz gereken püf noktaları:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Orman Kebabı Malzemeleri:

1 kg dana kuşbaşı
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
10 adet yeşil biber
4 adet patates
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sıvıyağ (kızartmak için)

Orman Kebabı Tarifi ve Hazırlanışı:

Etleri Kavurun: Düdüklü tencerede sıvı yağ ekleyerek dana kuşbaşı etleri ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
Salça ve Tuz Ekleyin: Kavrulan etlerin üzerine domates salçası ve tuz ekleyip karıştırın. Ardından 3 su bardağı su ilave edin ve düdüklü tencerede etler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeleri Kızartın: Patates, patlıcan ve havuçları küp küp doğrayın, yeşil ve kırmızı biberleri iri doğrayın. Tüm sebzeleri sıvı yağda kızartın.
Tepsiye Alın ve Fırınlayın: Kızarmış sebzeleri ve pişen etleri cam bir fırın tepsisine alıp karıştırın. Üzerine et suyundan biraz ilave ederek 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Lezzeti Artırın: Yemeğinize ekstra lezzet katmak için mutlaka et suyu ekleyin. Bu, orman kebabınızın daha zengin ve yoğun bir tada sahip olmasını sağlayacaktır.