Evde börek yaparken çıtır çıtır bir sonuç elde etmek istiyorsanız, doğru adımları takip etmek çok önemlidir. Börek yaparken yufka arasına maden suyu sürmenin, böreğinizi nasıl çıtır hale getirdiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Börek Pişirirken Yufka Arasına Bu Malzemeyi Sürün: Çıtır Çıtır Börek Yapmanın Sırrı!

Börek, Türkiye'nin dört bir yanında sevilen ve evde sıklıkla yapılan bir lezzettir. Peki, börek yaparken dışarıda satılan kadar çıtır olmasını nasıl sağlarız? İşte böreğinizi çıtır çıtır yapacak birkaç basit ama etkili tüyo!

Maden Suyu ile Çıtır Börek Tarifi

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Böreğin çıtır çıtır olması aslında sandığınızdan daha kolay. Maden suyu kullanarak, böreğinizi daha çıtır hale getirebilirsiniz. Yufka aralarına süreceğiniz maden suyu, böreğinizin hem lezzetini artırır hem de dışarıda satılan o nefis böreklerin çıtırlığını yakalamanızı sağlar.

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler:
3 adet yufka
100 gr eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç Harcı İçin:

1 kg soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:1 adet yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı:

Soğanları Soteleyin: Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin, soğanları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
Yufkaları Hazırlayın: İlk yufkanın üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımını sürün. Kenar kısmına hazırladığınız harçtan ekleyip rulo şeklinde sarın. Üç parmak kalınlığında kesin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın.
Tepsiye Dizip Pişirin: Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Servis Edin: Fırından çıkan börekleri sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifle, evde dışarıda satılan börekler kadar çıtır çıtır ve lezzetli börekler yapabilirsiniz. Maden suyunun böreğinize kattığı çıtırlığı deneyin ve sevdiklerinizi bu enfes lezzetle şımartın. Afiyetle yiyin, keyifle paylaşın!