Hızlı ve lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız, mayasız poğaça tarifi tam size göre! Kıyır kıyır ve ağızda dağılan yapısıyla bu poğaça, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirecek. Sadece 30 dakikada hazır olan bu tarifle mutfakta harikalar yaratın!

Poğaça yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Kıyır kıyır ve ağızda dağılan mayasız poğaça tarifi ile misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtın. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle, kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirin. İşte adım adım yapılışı ve malzemeler!

Mayasız poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Kıyır kıyır ve ağızda dağılan bu poğaçalar, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi lezzetlendirecek. Hızlı ve pratik yapımı ile herkesin favorisi olacak bu tarifin adım adım yapılışı ve malzemeleri işte burada!

Malzemeler

150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt, 1 adet bütün yumurta ve 1 adet yumurtanın beyazını, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek karıştırın.
Azar azar unu ekleyin. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Şekil Verme:

Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve uzun bir form vererek uç kısımlarını sivriltin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına sıralayın.

Üzeri İçin:

Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve bıçakla çizik atın.
Ardından susam ekleyerek süsleyin.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Pişirme:

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.

Lezzeti tek kelimeyle şahane olan bu mayasız poğaçalar, kıyır kıyır ve ağızda dağılan yapısıyla herkesin favorisi olacak. Ev yapımı bu poğaça tarifi ile sevdiklerinize harika lezzetler sunabilir, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!