Enfes bir açma tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda, evde kolayca yapabileceğiniz, yumuşacık ve puf puf kabaran açma tarifini paylaşıyoruz. Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi bu nefis açmalarla zenginleştirin.

Ev yapımı açmalarla kahvaltı sofralarınıza lezzet katın. Bu pratik tarif ve adım adım açıklamalar sayesinde, herkesin bayılacağı yumuşacık açmalar yapabilirsiniz. Pikniklerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi hemen deneyin.

Evde kendi açmalarınızı yaparak mutfağınızdan mis gibi kokular yükseltin. Bu kolay ve pratik tarif ile yumuşacık ve puf puf kabaran açmalar hazırlayabilirsiniz. Açma yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinize lezzetli sürprizler yapın.

Açma Malzemeleri

3 su bardağı ılık süt (200 ml ölçüde bardak kullanıldı)

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı açmanın üzerine kullanılacak.)

1.5 tatlı kaşığı kadar tuz

3 yemek kaşığı şeker

1 paket instant kuru maya

8- 8 buçuk su bardağı kadar un (unu eklerken kontrollü olalım)

İsteğe göre arasına zeytin, peynir, tereyağı veya çikolata koyabilirsiniz)Açma

Nasıl Yapılır?

Öncelikle açma yapılışı sırasında kullanacağımız malzemeleri tezgâha çıkaralım.

Karıştırma kabına ılık sütü dökelim ardından şekeri ve mayayı ilave ederek mayanın aktifleşmesi için karıştıralım. Mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika bekleyelim.

hariç diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.

Karıştırılan malzemelerin üzerine 8, 8 buçuk bardağı kadar unu yavaş ve kontrollü ekleyelim. Burada unu birden eklememek önemli bir nokta. Eğer 8 su bardağı unu birden eklerseniz hamurunuz zor kıvam alır.

Unu eklediğimiz hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.

Kulak memesi kıvamından az daha yumuşak hale gelene kadar hamuru yoğuralım.

Hamurumuz istediğimiz kıvama geldiğinde hamurun üzerini streç film ile kapatalım. Daha sonra sofra bezi gibi bir bez ile bir kat daha örtelim.

Hamurumuzun mayalanması yaklaşık 30-40 dakikayı alır. Eğer hamurunuz bu dakika içerisinde iyice kabarmadı ise biraz daha bekleme süresini uzatabilirsiniz.

Kabaran hamurunuzun üzerini açalım. Parçalar kopartarak elimizle çay tabağı genişliğinde açalım. Hamurumuzu rulo şeklinde olacak şekilde sağlı sollu kıvıralım. Açma şeklini her hamura tek tek verelim.

Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilen tepsiye hamurlarımızı aralıklı olacak şekilde dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürelim.

Dilerseniz açmalarınızın üzerine susam ve çörekotu dökebilirsiniz.

Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi

Açmalarımızı tepsi mayası yapalım. 15-20 dakika tepside bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Dilerseniz açma hamuruna şekil verme aşamasında içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Böylece zeytinli, çikolatalı, peynirli ve kaşarlı açma yapabilirsiniz.

Puf puf kabaran yumuşacık açmalarınız hazır.

Bu tarifle evde nefis açmalar yapmak artık çok kolay. Pratik adımlarla hazırlanan yumuşacık ve puf puf açmalar, kahvaltı sofralarınıza ve çay saatlerinize lezzet katacak. Misafirlerinizi şaşırtacak ve herkesin bayılacağı bu açma tarifi, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi