3 malzeme ile yapacağınız ekonomik bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Palmier Kurabiye, masrafsız olması ve pratikliği ile diğer pahalı ve zaman alan kurabiyelerden öne çıkıyor. Lezzetiyle de diğerlerine fark atan bu kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Peki, Palmier Kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi.

Çay saatlerinizi süsleyen Palmier Kurabiye, bütçe dostu olması nedeniyle diğer kurabiyelere fark atıyor. Bu ekonomik kurabiye ile kayınvalidenizin gönlünü çelmek hiç de zor değil. Hazır mısınız? Haydi, gönüllerde taht kuran Palmier Kurabiye tarifine göz atalım.

Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli

Palmier Kurabiyesi, sadece 3 malzemeyle ve kısa sürede hazırlanan, lezzetli ve pratik bir kurabiye tarifidir. Bu tarif ile çay saatlerinizi süsleyecek Palmier Kurabiyesini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarif ve yapım detayları.

Palmier Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

3 Yaprak milföy hamuru
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Palmier Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığına getirdiğiniz milföyü hafifçe unladığınız tezgâha koyun. Fırçayla ince bir kat erimiş tereyağı sürün.
Üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.
İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirin.
Tekrar üzerine tereyağı ve şeker ekleyin.
Bir kez daha katlayarak ortada birleştirin. Üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak düzleştirin.
Hamuru tekrar ortadan katlayın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

Palmier Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

İki tanesini birleştirerek yapmamızın sebebi daha büyük bir kare oluşturmak ve rahatlıkla sarmak. Milföy hamurlarınız büyükse bu şekilde 2 tane kullanmanıza gerek yok. Rulolar tam ortada birleştiğinde hazırladığınız ruloyu ters çevirerek soğutabilirsiniz. Bu şekilde dilimlemesi de daha kolay olacaktır. Oda sıcaklığındaki milföyleri dilimlemek ve şekil vermek biraz zor olabilir bu nedenle şekil vermeden önce mutlaka buzdolabında ya da soğutmaya özen gösterin. Oklavayla hamurlarınızı sadece birleştirin ve şekerlerin yapışmasını sağlayın. Hamurlarınızı açmayın. Dilerseniz içerisine toz şeker serpebilirsiniz, sürülebilir çikolata ilave edebilirsiniz.

Ve işte, sadece 3 malzemeyle hazırlanan lezzetli Palmier Kurabiye tarifi! Bu ekonomik ve pratik tarif ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak kurabiyeler yapabilirsiniz. Çıtır çıtır ve karamelize şekerin lezzetiyle unutulmaz bir tat bırakan Palmier Kurabiye, herkesin favorisi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi