Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı börek, misafirlerinizin beğenisini toplayacak. Hem lezzetli hem de pratik bu tarifle, çay saatlerinizi tatlandırın.

Ispanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Basit malzemelerle ve pratik adımlarla, kıyır kıyır börekler yapabilirsiniz.

Çay saatlerinizi tatlandıracak ıspanaklı börek tarifi, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu kolay tarifle herkesi mutfak sanatlarınızla etkileyin.

MALZEMELER

1 yumurtanın sarısı
3 yufka
2 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
İçi için:
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörek otu

Lezzetiyle damakları çatlatacak: Osmanlı mutfağından Bülbül Yuvası tarifi Lezzetiyle damakları çatlatacak: Osmanlı mutfağından Bülbül Yuvası tarifi

TARİF

Bir tencereye yağ ekleyerek soğanları kavurun.
Temizleyip doğradığınız ıspanakları ekleyin.
Tuz ile karabiberi ekleyin.
Ispanaklar suyunu salınca altını kapatın ve kenarda bekletin.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, su ve zeytinyağını çırpın.
Tepsiyi yağlayıp pişirme kâğıdı serin.
Bir yufkayı yayın ve fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün.
İkinci yufkayı da buruşturup ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
Sostan sürün ve ıspanaklardan alarak kaşıkla her yerine gelecek şekilde sürün.
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Üzerine bir yufka daha serin.
Kalan sosu üzerine dökün.
Yumurta sarısı sürün.
Çörek otu serpin.
Böreği dilimleyin ve sıcak fırına verin.
180 derecede 30 dakika pişirin.

Ispanaklı börek tarifi ile evde kolayca mükemmel börekler yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde beğeniyle tüketilecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi