Evde lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Çörek otlu mini kurabiye tarifi ile mutfakta küçük mucizeler yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Misafirlerinizi şaşırtacak yeni bir tarif arayışında mısınız? Çörek otlu mini kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap eden yapısıyla mükemmel bir seçenek. Ve en güzeli, bayatlamıyorlar!

Atıştırmalık kurabiyelerin yeni favorisi olmaya aday: Çörek otlu mini kurabiyeler. Bu tarif, lezzetli, pratik ve uzun süre taze kalabilen bir atıştırmalık arayanlar için ideal.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, şeker, tuz ve sirkeyi derin bir kaba alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karıştırın.

Ardından kabartma tozunu ilave edin ve iyice yoğurun.

Çörek otunu ekleyip bir tur daha yoğurun.

Hamuru minik minik misket büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Sonrasında üzerini yumurta sarısıyla kaplayın.

180 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Çörek otlu mini kurabiyelerle, atıştırmalık lezzetlerinizi yeni bir boyuta taşıyın. Hem bayatlamayan yapısı hem de lezzetiyle bu kurabiyeler, her anınıza eşlik edecek. Çay saatlerinden özel günlere kadar, her durumda yanınızda olacak bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz vakitleri daha keyifli hale getirecek. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak bu kurabiyelerle mutfakta harikalar yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi