Sabah saatleri koşturmacası içinde, hem lezzetli hem de hızlı bir tarif arayanlar için börek tadında kahvaltılık, kurtarıcınız olacak. Sadece 5 dakikada hazır olan bu tarif, sabahlarınızı tatlandıracak.

Sahur için hızlı, kolay ve lezzetli bir şeyler mi arıyorsunuz? Börek tadında bu kahvaltılık tarifi, tüm beklentilerinizi karşılayacak. Hem pratik hem de nefis bu tarifle, sahurunuzu zenginleştirin.

Kahvaltıda börek lezzeti arayan ama vakti olmayanlar, bu tarif tam size göre! Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz börek tadında kahvaltılık ile gününüze harika bir başlangıç yapın.

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 dal taze soğan
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Pişirmek için;

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Börek Tadında Kahvaltılık Nasıl Yapılır?

Yumurta ve tuzu bir kaba alıp çırpıcı ile karıştıralım yoğurt süt ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım kek kıvamından biraz daha koyu olmalı soğanı minik minik doğrayalım.

Kaşar peynirini rendeleyelim hamura katıp karıştıralım tavaya çok az zeytinyağı koyup fırça ile her tarafına sürelim, harcımızı tavaya dökelim spatula ile her tarafına yayalım.
Kapağını kapatıp en büyük gözde kısık ateşte alt tarafı kızarıp üstü kuruyana kadar pişirelim tabak yardımı ile ters çevirelim.
Tavayı tekrardan yağlayalım diğer tarafını da kızarana kadar pişirelim. İki tarafı da pişince tarifimiz hazır deneyeceklere afiyet şifa olsun ister çay saatlerine isterse kahvaltıya tercih edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif.