Beş çaylarının ve özel günlerin vazgeçilmezi mercimek köftesi yapımı sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım mercimek köftesi yapmanın püf noktaları!

Mercimek köftesi, misafir sofralarınıza renk katacak, sağlıklı bir alternatif sunacak. Bu kolay tarif ile herkes mercimek köftesi yapabilir!

Yağ çekmiyor, puf puf kabarıyor: Evde yapılan en iyi Pişi tarifi Yağ çekmiyor, puf puf kabarıyor: Evde yapılan en iyi Pişi tarifi

Evde mercimek köftesi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte hızlı ve lezzetli mercimek köftesi yapmanın tüm sırları.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

TARİF

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Bu lezzetli ve sağlıklı mercimek köftesi tarifi ile misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenileceğinizden emin olabilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, herkesin favorisi olacak. Mercimek köftelerini hazırlayın, sofralarınıza renk katın ve bu enfes lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi