Ağızda dağılan lezzet: Herkesin börekçiden aldığınızı zannedeceği Kol Böreği tarifi Ağızda dağılan lezzet: Herkesin börekçiden aldığınızı zannedeceği Kol Böreği tarifi

Damla çikolatalı kurabiye, her yaş grubundan çikolata severin favorisi! Bu basit ve hızlı tarif ile çikolatalı kurabiyelerinizi dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz.

Evde yapımı damla çikolatalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Bu tarif, çocuklarınızın ve misafirlerinizin de favorisi olacak!

Pratik ve enfes bir atıştırmalık arıyorsanız, damla çikolatalı kurabiye tarifimiz tam size göre. Bu basit adımlarla, çikolatalı kurabiyelerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Bu damla çikolatalı kurabiye tarifi ile tatlı ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayın. Hem lezzetli hem de pratik bu kurabiyeler, her ısırıkta sizi çikolatanın büyülü dünyasına götürecek. Çay saatlerinizi bu kıyır kıyır çikolatalı kurabiyelerle süsleyin ve sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayın. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve tüm ailenizle bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi