Bu tarifi deneyince başka tarif aramayacaksınız: Tadı damakta kalan Mücver tarifi Bu tarifi deneyince başka tarif aramayacaksınız: Tadı damakta kalan Mücver tarifi

Peynirli kol böreği, hem lezzeti hem de kolay hazırlanışı ile bilinen bir favoridir. Bu detaylı tarif ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Hazır yufka kullanarak pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz peynirli kol böreği, çıtır çıtır dokusu ve zengin iç harcı ile herkesi memnun edecek.

Peynirli kol böreği, taze soğan, maydanoz, dereotu ve reyhan gibi yeşilliklerle lezzetlendirilmiş iç harcıyla kahvaltı ve çay saatlerinizin baş tacı olacak.

Malzemeler:

4 su bardağı un (hamurun kıvamına göre +1 su bardağına kadar ekleyebilirsiniz)
100 ml yoğurt
100 ml süt
100 ml zeytinyağı
100 ml su
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

200 gram rendelenmiş beyaz peynir
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
5 sap taze soğan
12-14 sap dereotu
12-14 sap maydanoz
10 sap reyhan (isteğe bağlı)

Yağlamak için:

125 gram tereyağı (eritilmiş)

Peynirli Kol Böreği Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabının içine unu ve kabartma tozunu eleyin. Üzerine tuzu da ilave edip bir tur karıştırın. 
Farklı bir kabın içinde suyu, zeytinyağını ve sütü çırpın. 
Unun ortasını açarak bir çukur haline getirin. Çırptığınız sıvı malzemeleri buraya dökün ve bir çatal yardımıyla unu yavaş yavaş sıvılarla karıştırmaya başlayın. Hafiften hamur kıvamı aldığında elinizle yoğurmaya geçin ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. 
Hamuru beş parçaya ayırın ve her birini yuvarlayın. Üzerlerine temiz ve nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın. 
Farklı bir kabın içinde rendelenmiş peynirler ile ince ince kıydığınız yeşillikleri iyice karıştırın. 
Dinlenen bezelerin her birini un serptiğiniz tezgahta açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak formda açın. 
Erimiş tereyağını bir fırça yardımıyla hamurların tüm yüzeyine sürün. 
Peynirli harcı hamurun tamamına yayılacak şekilde serpiştirin ve hamuru rulo yapın. 
Fırın tepsinizi de yağlayın ve rulo yaptığınız ilk hamur parçasını kendi etrafında döndürerek sarma hale getirin. Tepsinin ortasına yerleştirin. 
Diğer dört bezeye de aynı işlemi uygulayın ve rulo yaptıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafını dolayacak şekilde yerleştirin. 
Yağın kalanını böreğin üzerine sürün ve böreği önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca pişirin. 

Peynirli kol böreği, zengin iç harcı ve pratik hazırlık süreci ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Çıtır çıtır yufka katmanları ve bol peynirli iç dolgusu ile bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu böreği, misafirlerinize sunarak onları şımartabilirsiniz. Afiyet olsun, keyifli sohbetler eşliğinde bu lezzeti tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi