Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arıyorsanız, kaşarlı patates kroket tam size göre! Çıtır dışı ve içindeki eriyen kaşar peyniri ile bu kroketler, sofralarınıza lezzet katacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile herkesin favorisi olacaksınız.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Kaşarlı patates kroket, dışı çıtır içi ise yumuşacık ve eriyen kaşar peyniri ile dolu bir atıştırmalık tarifidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli kroketleri, evde kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım kaşarlı patates kroket tarifi.

Patates ve kaşar peynirinin muhteşem uyumu ile hazırlanan kaşarlı patates kroket, hem pratik hem de çok lezzetli bir tariftir. Atıştırmalık olarak sofralarınıza renk katacak bu kroketleri evde kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı kaşarlı patates kroket tarifi.

Kaşarlı Patates Kroket Tarifi

Malzemeleri:

3 adet büyük boy patates
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
80 gram kaşar peyniri
Panelemek için:
Un 
Yumurta
Panko

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Kaşarlı Patates Kroket Yapılışı:

Patatesleri bütün halde soyun ve tuzlu kaynar su dolu bir tencerede haşlayın. Tamamen dağılacak kıvama gelmeden süzün.
Süzen patatesler ilk sıcağını attıktan sonra her birini rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. 
Derin bir karıştırma kabının içine rendelenmiş patatesleri, yumurta sarısını, damak zevkinize uygun miktarda tuz ve karabiberi ilave edin. Eğer arzu ederseniz muskat, toz kırmızı biber ve kimyon gibi farklı baharatlardan da kontrollü miktarda ilave edebilirsiniz. 
Bir tabağa unu dökün, başka bir tabağa ise pankoyu yayın.
Bir ya da iki yumurtayı bir kasenin içinde çırpın ve bunu da yanınıza alın. 
Kaşar peynirini ince uzun şekilde dilimleyin. 
Elinizi hafifçe unlayın ve patatesli kriket harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. 
Her bir parçaya hafif tombul köfteler gibi görünecek şekilde şekil verin. Bu esnada her birinin ortasına bir dilim kaşar peyniri yerleştirin ve kapatın. 
Şekillendirdiğiniz patates kroketleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da pankoya bulayın. 
Derin bir kızartma tavasını ocağa alıp içinde zeytinyağını kızdırın. 
Patates kroketleri dış yüzeyleri altın sarısı rengini alana kadar derin yağda kızartın.
Kızaran kroketlerin fazla yağının süzülmesi için, onları üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir tabakta birkaç dakika dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.

Kaşarlı patates kroket tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!