Kabak mücver, hafifliği ve lezzetiyle sofralarımızın vazgeçilmezi. Özellikle yaz aylarında ferah bir seçenek olan bu mücver tarifi, taze sebzelerle yapılan harika bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. İşte sizin için hazırladığımız mücver tarifi ve püf noktaları!

Sebzeli tariflerin en lezzetli ve pratik olanlarından biri de hiç şüphesiz kabak mücverdir. İster ana yemek, ister yan yemek olarak servis edebileceğiniz bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşıyoruz. İşte mücverin en güzel hali ve yapım aşamaları.

Mücver, Türk mutfağının en sevilen sebzeli tariflerinden biri. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarifi, kolayca evde hazırlayabilirsiniz. Taze nane, dereotu ve maydanozun mücverinize kattığı ferahlıkla, yaz aylarında sofralarınızı şenlendirin.

Mücver Tarifi

Malzemeleri:

4 adet orta boy kabak
5 dal taze soğan
Çeyrek bağ maydanoz
Çeyrek bağ dereotu
4-5 sap taze nane
3 adet orta boy yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz 
Karabiber

Üzeri için:

2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Mücver Yapılışı:

Kabakları rendeleyin ve ister elinizle ister temiz bir tülbent yardımıyla sularını iyice sıkıp derin bir karıştırma kabına aktarın. 
Nane, dereotunu, maydanozu ve taze soğanı yıkayıp kuruladıktan sonra mümkün olduğunca ince şekilde kıyın. Ardından karıştırma kabına ilave edin. 
Yumurtayı ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
Unu azar azar ilave ederek malzemeleri sürekli harmanlayın. Kabaklarınızın boyutuna göre unun tamamını kullanmanız gerekmeyebilir. 
Tuz ve karabiber ilavesi de yapıp son bir tur daha karıştırın. 
Bir tavayı ocağa alarak içinde ayçiçek yağını kızdırın. 
Mücver harcından birer yemek kaşığı alarak yağa bırakın ve önlü arkalı kızartın. 
Kızaran mücverleri üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir servis tabağına aktarın. 
Süzme yoğurdu bir kasenin içinde çırpın ve içine ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. 
Mücverlerinizi yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer sarımsak kullanmak istemezseniz az miktarda limon kabuğu rendesi de yoğurtlu sosa çok yakışacaktır.

İşte karşınızda nefis kabak mücver tarifi! Lezzetli ve sağlıklı bu tarifle sofralarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis ederek, mücverin tadını daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!