Lezzetli ve besleyici bir dolma tarifi mi arıyorsunuz? Zeytinyağlı biber dolması, sağlıklı içeriği ve muhteşem tadı ile sofralarınıza lezzet katacak. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarifi denemek isteyenler için işte tüm detaylarıyla zeytinyağlı biber dolması tarifi.

Zeytinyağlı biber dolması, lezzeti ve sağlıklı içeriği ile herkesin favorisi olan bir tarif. Özellikle yaz aylarında sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz bu dolma tarifini evde kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı zeytinyağlı biber dolması tarifi.

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız, zeytinyağlı biber dolması tam size göre! Hem meze olarak hem de ana yemek olarak tüketebileceğiniz bu tarifi evde kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım zeytinyağlı biber dolması tarifi.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Malzemeleri:

14-16 adet dolmalık biber
4 adet domates (dolmalara kapak yapmak için)
İç harcı için:
200 ml zeytinyağı
6-7 adet büyük boy kuru soğan
3 su bardağı (yaklaşık 500 gram) pirinç
2 yemek kaşığı toz şeker
600 ml (3 su bardağı) su
Tuz
Karabiber
Kuru nane
1 tepeleme tatlı kaşığı yenibahar

Üzeri için:

100 ml zeytinyağı
Su

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı:

Soğanları soyun ve yemeklik doğrayın. 
Pirinçleri nişastasından arınana kadar iyice yıkayın ve süzün. 
Bir tencereyi ocağa alarak içine zeytinyağını ekleyin. 
Zeytinyağı ısındığında doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. 
Süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
Toz şeker, tuz ve karabiber ilavesi de yaptıktan sonra 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 
Bu esnada dolmalık biberlerin üzerlerindeki saplı bölümü kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Her birinin içini az miktarda tuz ve karabiber ile ovun. 
Demlenen pilavın içine kuru nane ve yenibahar da ekleyip karıştırın. Ardından bir kaşık yardımıyla biberlerin içine doldurun. 
Domatesleri kalın halkalar şeklinde doğrayın ve biberlere kapak yapmak için kullanın.
Biber dolmalarını geniş ve yeterli yüksekliğe sahip bir tencereye dik şekilde dizin. 
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 
Dolmaların yarı yüksekliğine gelecek kadar sıcak su da ilave edin. 
Tencereyi kısık/orta ateşteki ocağa alın ve kapağı kapalı şekilde yaklaşık 30-35 dakika boyunca pişirin. 

Zeytinyağlı biber dolması tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!