İnce bulgur ve taze yeşilliklerin mükemmel uyumuyla hazırlanan kısır, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kısır yapmanın püf noktalarını ve en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte kısır tarifimiz ve yapım aşamaları.

Kısır, bulgurun ve taze sebzelerin birleştiği enfes bir mezedir. Özellikle yaz aylarında hafif bir alternatif olan bu lezzetli tarifi, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte kısır yapmanın en pratik ve lezzetli yolu!

Misafirleriniz için özel bir lezzet arıyorsanız, kısır tam size göre. Taze yeşillikler ve nar ekşisi ile lezzetlenen bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu. Kısır yapmanın en kolay ve lezzetli tarifini sizler için hazırladık.

Kısır Tarifi

Malzemeleri:

2 su bardağı (300-350 gram) ince bulgur
2 su bardağı (400 ml) sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası ya da karışık salça
7-8 sap taze soğan
1 bağ maydanoz
1 limonun suyu
2 tepeleme yemek kaşığı nar ekşisi

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Kısır Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabının içine bulguru ve tuzu ilave edip karıştırın.
Üzerlerine sıcak suyu ekleyin ve kabın üzerini bir kapakla kapatın. Bulguru bu şekilde 10-15 dakika şişmeye bırakın. 
Soğanı ince piyazlık doğrayın.
Bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtın ve doğradığınız soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Salçayı da ilave edip 4-5 dakika kadar kavurun. 
Taze soğanları ve maydanozları mümkün olduğunca ince şekilde kıyın. 
Şişen bulgurun üzerine önce salçalı ve soğanlı karışımı ilave ederek eze eze iyice karıştırın. 
Tamamen homojen bir kıvam elde ettiğinizde kıyılmış yeşillikleri de ilave edin ve harmanlayın.
Son olarak limon suyunu ve nar ekşisini de ekleyin. Tuzunu kontrol edin ve dilerseniz takviye yapın. Tüm malzemeleri bir tur daha iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz, ki bekledikçe daha güzel oluyor, bizden söylemesi. 

İşte karşınızda nefis kısır tarifi! Lezzetli ve sağlıklı bu tarifle sofralarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Yanında nar ekşisi ile servis ederek, kısırın tadını daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!