Kalamar tava, dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık kalamar halkaları ile hazırlanmış, enfes bir lezzettir. Özellikle deniz ürünleri sevenler için mükemmel bir tercih olan bu tarifi evde kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı kalamar tava tarifi.

Deniz mahsullerinin lezzetli temsilcilerinden biri olan kalamar tava, hem ana yemek hem de meze olarak sofralarınıza renk katacak. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifi denemek isteyenler için tüm adımlarıyla kalamar tava tarifi burada.

Lezzetli bir deniz ürünü tarifi mi arıyorsunuz? Kalamar tava, dışı çıtır içi yumuşacık yapısı ve özel sosuyla damaklarda iz bırakacak. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarifi evde denemek isteyenler için işte tüm detaylarıyla kalamar tava tarifi.

Kalamar Tava Tarifi

Malzemeleri:

3 tüp kalamar
2 yemek kaşığı toz şeker
600 ml (3 şişe) maden suyu
Panesi için:
2 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu
Toz kırmızı biber
Pul biber
Kuru nane

Sosu için:

5 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
4-5 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı kapari (isteğe bağlı)
Tuz 
Karabiber

Kızartmak için: 

Ayçiçek yağı

Kalamar Tava Yapılışı:

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Kalamarları ince ve eşit kalınlıkta halkalar halinde dilimleyerek derin bir kabın içine alın. 
Kabın üzerine toz şekeri serpiştirin ve yaklaşık on dakika boyunca kalamarları şekerle iyice ovun.
Ovduktan sonra maden suyunun tamamını üzerlerine ilave edin ve bu şekilde en az üç saat boyunca dinlendirin. Vaktiniz varsa daha uzun süre de dinlendirebilirsiniz. 
Pane harcını hazırlamak için bir kabın içine unu ilave edin ve üzerine tüm baharatları damak zevkinize uygun miktarda ekleyin. 
Tüm malzemeleri iyice harmanlayın. 
Dinlenen kalamarları süzün ve baharatlı un karışımına bulayın.
Derin bir kızartma tenceresini ocağa alın ve içinde ayçiçek yağını kızdırın.
Panelediğiniz kalamalarları derin yağda renk alana kadar kontrollü şekilde kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Sosu hazırlamak için derin bir servis kasesinin içinde yoğurdu ve mayonezi iyice çırpın. 
Turşuyu, sarımsakları, maydanozları ve kaparileri mümkün olduğunca ince şekilde kıyın. 
Damak zevkinize uygun miktarda tuz ve karabiber ilavesi ile kıydığınız tüm malzemeleri yoğurtla iyice harmanlayın. 
Kızarttığınız kalamarları yanında sos eşliğinde sıcak servis edebilirsiniz. 

Kalamar tava tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!