Atıştırmalıkların yıldızı: En lezzetli ve kolay Kaşarlı Patates Kroket tarifi Atıştırmalıkların yıldızı: En lezzetli ve kolay Kaşarlı Patates Kroket tarifi

Soğanlı peynirli börek, hızlıca hazırlayabileceğiniz ve her zaman taze taze yiyebileceğiniz bir lezzet. Buzluğa atıp, dilediğiniz zaman çözdürüp kızartabilirsiniz.

Eğer pratik ve lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, soğanlı peynirli börek tam size göre. Bu tarif, hazır yufkalarla çabucak hazırlanıyor ve herkes tarafından beğeniliyor.

Soğanlı peynirli börek, lezzetli malzemeleriyle kahvaltı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek. Bu kolay tarifi deneyerek, sevdiklerinize enfes bir lezzet sunabilirsiniz.

Soğanlı Peynirli Börek Tarifi

Malzemeleri:

2 adet hazır günlük yufka

İç harcı için:

30-32 sap taze soğan
250 gram beyaz peynir ya da lor peyniri
1 adet orta boy yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber

Sosu için:

1 adet orta boy yumurta
1 küçük şişe maden suyu
100 ml (yarım su bardağı) zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Soğanlı Peynirli Börek Yapılışı:

İç harcı hazırlamak için taze soğanları yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince kıyın.
Bir karıştırma kabına aktarın ve bir tatlı kaşığı tuz ile soğanları iyice ovun.
Soğanların saldığı suyu süzün ve tuzdan arındırmak için yıkayıp yeniden süzün. Son aşamada avucunuzda iyice sıkarak yeniden kaba aktarın. 
Beyaz peyniri ufalayın ve kaba ilave edin.
Yumurtayı, pul biberi ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeleri iyice harmanlayın. 
Sosu hazırlamak için bir karıştırma kabının içinde tuzu, zeytinyağını ve yumurtayı çırpın.
Üzerine yavaş yavaş maden suyunu da ekleyin ve karıştırın. 
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve geniş tarafları size bakacak şekilde tezgaha yerleştirin. 
Her bir yufkayı önce fırçayla ya da elinizle soslayın. 
Taze soğanlı iç harçtan yufkaların üzerine serpiştirin.
Size yakın taraftan başlayarak yufkaları rulo yapın. Ardından kendi etraflarında çevirerek sarmal haline getirin. 
Fırın kabınızın tabanını soslayın ve böreği kaba yerleştirin.
Sosun kalanını fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün. 
Böreği 180 derecelik önden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzerine kızarıp altın sarısı rengini alana kadar pişirin.

Soğanlı peynirli börek tarifi, pratikliği ve eşsiz lezzetiyle kahvaltı sofralarınızı ve çay saatlerinizi taçlandıracak. Hazır yufka kullanımıyla zaman kazandıran bu tarif, peynir ve soğanın harika uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İster sıcak ister soğuk olarak servis edin, soğanlı peynirli börek her zaman beğeni toplayacak. Deneyin, bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi