Çıtır çıtır bir şezzet: Hazır yufkadan Soğanlı Peynirli Börek tarifi Çıtır çıtır bir şezzet: Hazır yufkadan Soğanlı Peynirli Börek tarifi

Çalışanlar için hızlı ve pratik atıştırmalıklar arasında yer alan tuzlu kurabiye, çay saatlerinin de vazgeçilmezi. Evde pastane usulü tuzlu kurabiye yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Kolları sıvayın ve çayın yanına mükemmel eşlik edecek tuzlu kurabiyeleri kendi mutfağınızda hazırlayın. Sirke ile uzun süre tazeliğini koruyan bu tarifi herkes çok sevecek.

Tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinde lezzetli bir atıştırmalık sunar. Bu kolay tarifle, 'pastaneden mi aldın?' sorusuna 'hayır, ben yaptım' diyerek yanıt verebilirsiniz.

TUZLU KURABİYE MALZEMELER

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
3 su bardağı un

TUZLU KURABİYE YAPIMI

Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
Şekil verdiğiniz hamurların üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
170 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Bu tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz artık daha keyifli hale gelecek. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlayabileceğiniz en güzel ikramlardan biri olacak. Şimdi bu tarifi deneyin, sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi