Pratik ve lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu adımları takip ederek çıtır çıtır tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtacak çıtır çıtır tuzlu kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? Bu basit ve etkili tarif ile her zaman kıyır kıyır kurabiyeler elde edeceksiniz.

Bir börekten daha fazlası: Her evde olan malzemelerle Peynirli Gül Böreği tarifi Bir börekten daha fazlası: Her evde olan malzemelerle Peynirli Gül Böreği tarifi

Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Bu basit adımlarla, herkesin beğeneceği kurabiyeler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

100 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

İç harcı için:

400 gram ıspanak (İnce doğranmış)
1 adet soğan (İnce doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet kırmızı biber
100 mililitre krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Üzerine)

TARİF

Önce ıspanağı yıkayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.
Çok az hafif pişince altını kapatıyoruz soğumaya alıyoruz.
Oda sıcaklığında margarine yumurta yoğurt ekleyip yoğuruyoruz.
Unu ilave ediyoruz kabartma tozu ve tuzunu ilave edip kurabiye kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
Tart kalıbın altını yağlıyoruz ve hamuru tart kalıbın tamamına gelecek şekilde yayıyoruz.
Fırına pişmeye veriyoruz yaklaşık 20 dakika 170 derece pişiriyoruz.
Ispanaklı iç harcımızı hazırlıyoruz, içine bir yumurtayı ve kremayı ekliyoruz, çırpıyoruz.
Tartı pişmeye az kala fırından alıyoruz. Harcı yayıyoruz, üzerine kaşarı ilave ediyoruz.
Üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişiriyoruz.

Bu kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha da özel hale gelecek. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlanışı ve enfes tatları ile sofralarınızın yıldızı olacak. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve ailenizle, misafirlerinizle bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Her ısırıkta, mükemmel tuzlu kurabiyelerin keyfini sürün. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi