Bu tarifi denemeyen pişman olacak: Lezzetiyle efsane olacak Paçanga Böreği Bu tarifi denemeyen pişman olacak: Lezzetiyle efsane olacak Paçanga Böreği

Ağızda dağılan un kurabiyesi yapımı sandığınızdan çok daha kolay! Bu adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Evde ağızda dağılan un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif, tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak.

Pudra şekeri ile süslenmiş, ağızda eriyen un kurabiyesi tarifi ile tanışın! Bu tarif, her yudumda tatlı bir lezzet sunuyor.

MALZEMELER

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

Bu ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile çay saatleriniz artık daha keyifli hale gelecek. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlayabileceğiniz en güzel ikramlardan biri olacak. Şimdi bu tarifi deneyin, sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi