Sıcak irmik helvasının yanında soğuk dondurma, tatlı severler için vazgeçilmez bir ikili oluşturuyor. İşte adım adım dondurmalı irmik helvası yapımı ve püf noktaları.

Dondurmalı irmik helvası, yaz tatlıları içinde özel bir yere sahip. Bu lezzetli ve serinletici tarifiyle, sıcak günlerde damaklarınızı ferahlatın. Yapımı oldukça basit olan bu tatlıyı evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Evinizde lezzetli bir yaz tatlısı yapmaya ne dersiniz? Dondurmalı irmik helvası, hem yapımı kolay hem de son derece ferahlatıcı bir seçenek. Bu tarif ile irmik helvasını yeni bir boyutta deneyimleyeceksiniz. Hazırlamaya hemen başlayın!

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

Herkesi hayran bırakacak kolay tarif: Brownie Kurabiyeler Herkesi hayran bırakacak kolay tarif: Brownie Kurabiyeler

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Editör: Haber Merkezi