Petibör bisküvi ve çikolata kullanarak hazırlayabileceğiniz bu yaş pasta tarifi, ani gelen misafirler için ideal bir kurtarıcıdır. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Çikolata ve bisküvi ile hazırlanan bu lezzetli yaş pasta, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve pratik bir tatlı seçeneğidir. İşte adım adım petibör bisküvili yaş pasta yapımı...

Misafirleriniz için şık ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, bu kolay ve pratik petibör bisküvili yaş pasta tarifiyle mükemmel tatlılar yapabilirsiniz. Patates, pasta kalitesinde tatlılar sunmanızı sağlayacak bu tarif herkesin favorisi olacak.

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

200 ml su bardağı ölçüleri ile

3 paket petibör bisküvi
2 paket kakaolu puding
6 su bardağı süt

Dış kaplaması için;

400 ml sıvı krema
400 gram sütlü ya da bitte kuvertur çikolata

Dış kaplaması için ganaj hazırlayabilirsiniz veya ganaj yerine krem şanti ya da pasta kreması kullanabilirsiniz.

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Öncelikle pudingimizi hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz puding ve sütü alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen pudingi ocaktan indirelim ve bir kenara alalım.
Bir servis tabağının üzerine ayarlanabilir pasta kalıbını 24 cm büyüklüğünde ayarlayalım. Kelepçeli kalıbınız varsa onu da kullanabilirsiniz.
Kalıbımızı ayarladıktan sonra puding soğumadan bisküvimizin bir tanesine bir tatlı kaşığı kadar puding sürelim ve üzerine bir petibör bisküvi kapatıp kalıbımızın kenarlarına sıralayalım.
İkinci sıradan itibaren petibör bisküvileri teker teker puding sürüp sıralayalım. Kalıp dolana kadar aynı işlemi uygulayalım.
Kalan pudingi pastamızın üzerine sürelim ve mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Eğer ganaj kullanacaksanız onu da bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirmeniz gerekiyor.
Ganaj için; kremamızı bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
İçine minik doğradığımız çikolataları ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
Bir gece dinlenip donması için buzdolabına kaldıralım. Dilerseniz dış kısmı için krem şantide kullanabilirsiniz.
Bir gün sonra pastamızı kalıbından çıkartalım ve dış kısmını ganajla ya da kremşantiyle kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz. 

Petibör bisküvili yaş pasta, kolaylık ve şıklığı bir arada sunan bir tatlıdır. Bu tarif ile kısa sürede harika lezzetler yaratabilir, misafirlerinize pastane kalitesinde tatlılar sunabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu yaş pastayı deneyin, misafirlerinizin tarifini isteyeceğinden emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi