Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Tavuklu çökertme kebabı, kırmızı etin hafif bir alternatifi olarak sofralarınıza yeni bir tat katmaya hazır. İncecik kızarmış patates, yoğurtlu ve salçalı sos ile tavukların muhteşem uyumu sizi bekliyor.

'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlere harika bir önerimiz var: Tavuklu çökertme kebabı. Bu tarif, geleneksel çökertme kebabını tavuk ile yeniden yorumluyor.

Tavuklu çökertme kebabı, orijinali kırmızı et ile yapılan ancak tavuk ile de harikalar yaratan bir tariftir. Bu lezzetli ve pratik yemeği denemeye ne dersiniz?

MALZEMELER

1 buçuk tavuk göğsü
2 büyük patates

Marine için:

1 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz

Yoğurt sosu için:

1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak

Salçalı sos için:

2 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tutam kekik
Çeyrek çay bardağı su

TARİF

Tavukları uzun şeritler halinde doğrayalım.
Marine için gerekli tüm malzemeleri çırpalım ve içine tavukları ekleyelim. Marine edilmiş tavukları 1 saat dolapta dinlendirelim.
Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
Yoğurdu çırpıp içine sarımsak rendeleyelim.
Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim ve kekik ekleyelim.
Çok az suyla açalım biraz daha kavurup ocağın altını kapatalım.
Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos ve en üste de tavukları koyalım. Tavuklu çökertme kebabı tarifiniz servise hazır.

Tavuklu çökertme kebabı, hem göze hem damağa hitap eden, her yemeğe kolayca uydurabileceğiniz bir tarif. Yoğurtlu ve salçalı soslarla zenginleştirilmiş bu lezzetli yemek, akşam yemeklerinizin yıldızı olacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!