3 MALZEMELİ SÜTLÜ TATLI TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı süt (400 ml)
2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır) (25 gram)
180 gram sütlü çikolata (bitter çikolatayla karışık da kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Sütü ve nişastayı bir kaba alalım ve tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın.
Üzerine çikolatayı ekleyerek ocağa alın.
Ocağın en küçük gözünde yüksek ateşte pişirin.
Bu süre zarfında sürekli karıştırmaya özen gösterin.
Kaynamaya başlayan tatlıyı orta ateşe alalım ve yarım dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
Kullanacağımız kabın içini ıslatın ve karışımı kabın içine alın.
Üzerini düzeltin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Ardından buzdolabına kaldırarak en az 3 saat kadar dinlendirin.
Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.