El açması midye börek, kıymalı harcıyla birleştiğinde ortaya çıkan enfes lezzet, herkesin beğenisini kazanıyor. İşte adım adım kıymalı midye börek yapımı...

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kıymalı midye börek, Gelinim Mutfakta programında gösterildikten sonra evlerde de sıkça yapılmaya başlandı. İşte lezzetli börek tarifiniz...

Kıymalı midye börek, özel günlerinizde veya sıradan bir çay saatinde misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif ile böreğinizi nasıl hazırlayacağınızı öğrenin.

Midye börek tarifi

Malzemeler

3 yufka
1.5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Midye börek yapılışı

Su ve sütü karıştırarak ocakta ısıtın. Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip, kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Sivri ucundan tutup geniş kenarın ortasına doğru büzerek, kenarlarını birleştirin. Uç kısmına 2 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyarak kapatın ve yukarıdan aşağıya doğru sarın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. İsteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Kıymalı midye börek, Gelinim Mutfakta programı sayesinde daha geniş kitlelere ulaşan bir lezzet oldu. Bu tarifi kullanarak siz de evinizde bu leziz böreği kolayca hazırlayabilir, misafirlerinizi memnun edebilirsiniz. Her ısırıkta hissedeceğiniz kıymalı ve baharatlı dolgusu ile bu börek, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun!