Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz limonlu kurabiye, hem pratik hem de ağızda dağılan yapısıyla favoriniz olacak. İşte adım adım limonlu kurabiye yapımı...

Çay ya da kahve yanında sunabileceğiniz limonlu kurabiye, taptaze limonların verdiği ferah tat ile günün her saati keyifle tüketilebilir.

Limonun verdiği eşsiz aroma ile limonlu kurabiye, küçük ama etkili dokunuşlarla mutfakta harikalar yaratmanızı sağlar. İşte kolay tarifi...

LİMONLU KURABİYE MALZEMELERİ

2 su bardağı un
1 adet yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

LİMONLU KURABİYE TARİFİ

Pudra şekeri, tereyağı, yumurta, kabartma tozu, limonun suyu ve rendelenmiş kabuklarını derin bir kapta harmanlayın. Ardından azar azar un ilave edin ve ele yağışmayan bir kıvam elde edene dek yoğurun.

Hamuru geniş bir parça streç film üzerine alın ve 4-5 cm çapında bir silindir haline getirip streç filmle sarın. Ardından dondurucuda 30-45 dakika kadar dinlendirin. Hamuru dondurucudan aldığınızda ince ince dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Sonrasında önceden ısıtılmış 180 derecede fırına verin ve kenarları hafifçe kızarıncaya dek pişirin.

Limonlu kurabiye, pratik yapılışı ve harika lezzeti ile çay saatlerinize renk katacak. Bu basit ve etkili tarifle, evde kendi lezzetli kurabiyelerinizi yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdi mutfakta limonun sihirli dokunuşunu deneyin, afiyet olsun!