Kurabiye severler için elmalı kurabiye, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz harika bir tatlıdır. Hem göze hem damağa hitap eden bu lezzeti deneyin.

Misafirleriniz için lezzetli ve pratik bir ikram arıyorsanız, elmalı kurabiye en doğru tercih olabilir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle unutulmaz.

Elma ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanan elmalı kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Bu kolay tarifi mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un
¾ su bardağı toz şeker
¾ çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı iç harcı için:

4 adet kırmızı elma(rendelenmiş)
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

TARİF

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırın. Derin bir kâsede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın. Bu hamuru tezgahta güzelce açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!

Elmalı kurabiye, hem pratik yapılışı hem de enfes lezzeti ile çay saatlerinin yıldızı olmaya adaydır. Bu tarifi deneyerek hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartın. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!