Geleneksel bir Mersin lezzeti olan kerebiç tatlısı, çöven otuyla yapılan köpüğü ve zengin iç harcıyla dikkat çeker. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi şaşırtacak. İşte adım adım kerebiç tatlısı tarifi.

Kerebiç tatlısı, hem görsel olarak hem de lezzet olarak fark yaratan bir tatlıdır. Çöven otunun verdiği köpük ve iç harcındaki Antep fıstığı veya ceviz ile bu tatlı, sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Kerebiç tatlısını evde denemek için tarifimize göz atın.

Kerebiç tatlısı, Mersin'in yöresel ve özel tatlılarından biridir. Antep fıstığı veya cevizle hazırlanan iç harcı ve çöven otuyla yapılan köpüğüyle bu tatlı, geleneksel lezzetleri sevenler için idealdir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kerebiç tatlısının tarifini burada bulabilirsiniz.

Kerebiç Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Kurabiyesi için:

1 - 1,5 su bardağı irmik

100 gram tereyağı

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 paket kabartma tozu

Deniz ürünlerinin en lezzetlisi: Kalamar Tava tarifi Deniz ürünlerinin en lezzetlisi: Kalamar Tava tarifi

Aldığı kadar un

İç harcı için:

1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz

2 - 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Köpüğü için:

2 yemek kaşığı çöven otu

5 - 6 su bardağı su

3/4 su bardağı Pudra şekeri

Tarifi

Bir gün önceden çöven otunu yıkayıp bir kaba alın. Üzerine 4 – 5 su bardağı su ekleyin ve bir gece bekletin. 

Bir sonraki gün tereyağını eritin ve karıştırma kabına alın. Üzerine irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Daha sonra ise sıvı yağı ve yumurtaları karışıma ilave edin, güzelce karıştırın.

Karışıma 2 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyin ve hamuru oluşturmak için aldığı kadar unu karıştırma kabına ilave edin. Hamurunuzun kıvamı kulak memesi gibi olmalı. 

Tatlının iç harcı için dövülmüş fıstık ya da cevizi bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve tarçın ekleyip karıştırın.

Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler kopararak içli köfte gibi iç harcını doldurarak kapatın. 

180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri 20 – 25 dakika kadar pişirin. 

Bu esnada bir tencerede su kaynatın. Suyun içerisine çöven otlarını ekleyin. Yaklaşık 2 saat kadar kaynatın. Kaynama esnasında su azalırsa üzerine su ilavesi yapın.

Çöven otu iyice kaynadıktan sonra suyunu süzün ve bu suya pudra şekeri ekleyip mikserle köpük haline gelene kadar çırpın. 

Tatlıyı fırından çıkarın ve soğuması için dinlenmeye bırakın. İyice soğuyan kurabiyelerin üzerine çöven otu köpüğü ekleyip servis edebilirsiniz.

Kerebiç tatlısı, geleneksel lezzetleri sevenler için mükemmel bir tatlıdır. Çöven otunun köpüğü ve zengin iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Kerebiç tatlısı tarifiyle mutfağınıza yeni bir lezzet katın ve tatlı krizlerine son verin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi