Mayasız hamur ile yapılan börekler, pratik ve lezzetli olmalarıyla öne çıkar. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, özellikle zamanınızın kısıtlı olduğu günlerde kurtarıcınız olacak. Peynirli iç harcı ile lezzetli bir börek yapmanın keyfini çıkarın.

Yufka açmakla uğraşmak istemeyenler için mükemmel bir alternatif olan mayasız hamur ile börek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, hem kolay hem de ekonomik oluşuyla favori hamur işlerinizi şimdiden belirleyecek. İsterseniz peynirli, isterseniz kıymalı ya da patatesli olarak deneyebilirsiniz.

Az malzemeyle bol lezzetli börekler yapmak artık çok kolay. Mayasız hamur tarifimiz ile hem zamandan tasarruf edeceksiniz hem de harika börekler yapacaksınız. Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem ekonomik hem de nefis. Şimdi tarife geçelim!

Ağızda dağılan pratik kurabiyeler: Pudra şekerli Un Kurabiyesi tarifi Ağızda dağılan pratik kurabiyeler: Pudra şekerli Un Kurabiyesi tarifi

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Mayasız hamur ile yapılan börek tarifi, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Az malzeme ile hazırlanan bu börek, hem ekonomik hem de mükemmel bir lezzet sunuyor. Peynirli iç harcıyla hazırladığınız börekler, çıtır çıtır dokusu ve harika lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek. Bu kolay tarifle, hem zamandan tasarruf edecek hem de misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi