Evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir tarifle karşınızdayız: Alman pastası! Bu tarifle, hem pratik hem de göz alıcı bir tatlı yapabilirsiniz. Kendi ellerinizle hazırladığınız bu pasta, favoriniz olacak.

Klasik tatlı tariflerinden sıkıldınız mı? Alman pastası tarifi ile farklı ve enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Kolay yapımı ve harika lezzetiyle bu tarif, mutfağınızda yeni bir favori olacak. Haydi, Alman pastası yapımına başlayalım!

Tatlı krizlerine hızlı ve etkili bir çözüm arıyorsanız, Alman pastası tarifi tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte adım adım Alman pastası yapımı!

MALZEMELER

Keki İçin:

Çıtır çıtır bir şezzet: Hazır yufkadan Soğanlı Peynirli Börek tarifi Çıtır çıtır bir şezzet: Hazır yufkadan Soğanlı Peynirli Börek tarifi

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
1 çay bardağı (1 parmak eksik) süt
1 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un

Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağı

İçi Malzemesi İçin:

2 adet orta boy muz (arzuya göre)

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 dilim muz

TARİF

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Ardından sıvı yağı ekleyin.
Sütü ekleyin.
Yoğurdu ekleyin ve tekrar çırpın.
Son olarak vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Homojen bir kek harcı elde ettiğinizde hazır olacak.
Kelepçeli ve yuvarlak kek, orta boy kalıbını yağlayın. Kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen keki tezgahta soğumaya bırakın.
Kreması İçin:
Muhallebisi için yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın.
Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın. Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Pratik Alman Pastası İçin:
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin ve kremanın tamamını ekleyip güzelce yayın.
Muz dilimlerini ekleyin.
Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Servis öncesinde pastanın üzerine pudra şekeri serpin. Arzuya göre üzerini muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz

Alman pastası tarifimizle tatlı saatlerinize yeni bir lezzet katmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de göz alıcı olan bu tarif, her zaman elinizin altında olacak. Denediğinizde vazgeçilmeziniz haline gelecek bu tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi