Geleneksel Türk lokumunu modern bir tatlıyla buluşturuyoruz: Lokumlu kurabiye! Bu rengarenk ve lezzetli kurabiyeler, tüm misafirlerinizi büyüleyecek.

Ev yapımı lokumlu kurabiye ile mutfakta tatlı bir rüzgar esiyor. Bu eğlenceli ve pratik tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek ve tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak.

Eğlenceli ve lezzetli bir tarif arayanlar için lokumlu kurabiye, mükemmel bir seçim. Bu kurabiyeler, renkli görünümleri ve enfes tatlarıyla herkesin beğenisini kazanacak.

Malzeme Listesi

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı soğuk süt
Yaklaşık 3 su bardağı un
1/2 kilo lokum
İsteğe bağlı olarak üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı

Tereyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın ve bir çatal yardımıyla iyice birbirlerine karıştırın.

Yumurta, süt, vanilya, kabartma tozunu ekleyin. Önce 2 bardak un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, gerekirse un ilave ederek yoğurun.

Lokumları büyüklüklerine göre 2'ye bölün. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde açın ve içine yarım lokum koyarak kapatın ve yuvarlayın. Hafifçe yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, tüm kurabiyeleri dizin, tepsiyi 180 derece fırına sürün.

15 dakika sonra kurabiyeleri kontrol edin. Rengi hafif dönmüşse pişmiş anlamına gelir. Tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri tepside soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri, isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına çıkarıp, ikram edebilirsiniz.

Yap buzluğa at, istediğin zaman ye: Lezzetiyle baş döndüren Peynirli Muska Böreği tarifi Yap buzluğa at, istediğin zaman ye: Lezzetiyle baş döndüren Peynirli Muska Böreği tarifi

Lokumlu kurabiye tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek. Bu eğlenceli ve lezzetli kurabiyeler, hem göze hem de damağa hitap edecek. Her bir ısırıkta mükemmel bir tat deneyimi yaşayacak, tazeliğini uzun süre koruyan bu kurabiyelerle çay saatleriniz daha da özel bir hale gelecek. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi